Help! Welke regenjas moet ik kiezen?

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten dat je toch echt een hippe regenjas nodig hebt, maar nu zie je zo veel leuke jassen dat je geen idee meer hebt welke je moet kiezen? Geen zorgen! Wij verkopen sinds 2010 hippe regenjassen, dus weten precies waar je het beste op kunt letten. Hieronder vind je onze 7 tips.

 

1. Waterdichtheid

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat een regenjas ook echt waterdicht is. Let hierom vooral op de waterkolom die de stof aan kan. Dit verschilt per jas. Bij iedere jas op onze website vind je de waterkolom in mm aangegeven. Hoe hoger het getal, hoe hoger de waterdichtheid.

 

De waterdichtheidsscores zijn handig uit te leggen aan de hand van de volgende betekenissen:

  • 0 mm: Niet waterdicht
  • 0 - 1.000 mm: Waterafstotend, maar niet waterdicht.
  • 1.000 mm - 5.000 mm: Waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk zoals leunen. Lekt dus bij zitten of leunen. Jassen met deze waterdichtheid verkopen wij niet en raden wij ook absoluut niet aan.
  • 5.000 mm - 15.000 mm: Compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk. Onze jassen hebben een minimale waterdichtheid van 5000 mm.
  • 15.000 mm - 30.000 mm: Compleet waterdicht, zelfs onder de meest extreme druk. Blijft waterdicht bij ondiepe onderdompeling. Jassen met deze waterdichtheid verkopen wij niet, want dit is niet nodig voor een normale Nederlandse bui.

Zoals eerder beschreven hebben al onze jassen een minimale waterdichtheid van 5000 mm en kun je hiermee dus met gemak een uur door de regen fietsen of lopen.

regenjas kiezen

2. Ademend vermogen

Het tweede belangrijke punt is dat je let op het ademend vermogen. Dit is belangrijk, want wat is er nou vreselijker dan een jas die van buiten wel waterdicht is, maar waar je van binnen kletsnat wordt van het zweet. Een goede regenjas heeft een ademende stof en zorgt ervoor dat transpiratievocht naar buiten kan. Hoe hoger het ademend vermogen, hoe sneller het transpiratievocht wordt afgevoerd, hoe droger je blijft. Als de jas een waterdampdoorlaatbaarheid heeft van minimaal 5000 gram/m²/24 uur, dan kun je ervan uitgaan dat deze goed ademend is.

3. Naden getaped

Een goede regenjas heeft naden die zijn getapet. Dat wil zeggen dat de naden aan de achterzijde zijn voorzien van een “plakstrook”, waardoor er geen water door de naden kan lekken. Ook dit is erg belangrijk, want een gewone naad laat bij langdurige regenval gewoon nog water door.

4. Windcuffs

Vierde punt waar je op kunt letten is of een jas voorzien is van windcuffs bij de armen of drukknoopjes waardoor je de mouwen strakker kunt stellen. Niets zo waardeloos als regen die toch nog naar binnenkomt bij je armen.

5. Capuchon

Een goede capuchon is belangrijk als je je hoofd droog wilt houden in regenachtig weer. Natuurlijk kun je ook een zuidwester of een paraplu gebruiken, maar een capuchon is extra fijn op de fiets. Let bij een capuchon op dat deze koordjes heeft die je aan kunt trekken zodat hij goed op je hoofd blijft zitten als het waait. Daarnaast hebben sommige capuchons ook een klepje waardoor de regen minder snel in je gezicht komt.

6. Gebruiksmoment

Belangrijk is dat je bedenkt waar je de regenjas het meest voor gaat gebruiken. Sommige jassen zijn namelijk echt ideaal voor op de fiets, maar trek je minder snel aan voor een wandeling en sommige opvouwbare poncho's zijn juist weer top voor een festival. Bij iedere jas staat aangegeven waar hij het meest geschikt voor is.

7. Pasvorm

En uiteraard is het belangrijk dat de jas helemaal past bij jouw lichaam en je je er geweldig in voelt! Bij al onze jassen staat een maattabel aangegeven die we zelf hebben gemaakt. Wij meten alle jassen dus eigenhandig op. Ook wordt er bij iedere jas een advies qua pasvorm gegeven. Vind je het nog steeds lastig? Mail of bel ons dan even. Wij dragen alle jassen zelf en hebben verschillende figuren, dus kunnen je goed advies geven over wat het mooiste bij jou gaat staan.

Zo, dat waren alle 7 tips! Mocht je nog vragen hebben, bel of mail ons dan! Wij dragen alle jassen en weten dus exact de voor- en nadelen van iedere jas en kunnen zo zorgen dat jij een jas kiest waar je jaren plezier van gaat hebben.